Ruteskift

 

Vi samarbeider med Riis Bilglass, som både skifter rute, kalibrerer og fikser steinsprut.

Ruteskift og reparasjoner av steinsprut skader gjøres i samarbeid med ditt forsikringsselskap. 

Vi hjelper deg med å fylle ut skademeldingskjema.

Deretter betaler du kun egenandelen som forsikringsselskapet ditt har fastsatt til oss.

Vi fakturerer forsikringsselskapet for det resterende beløp.

Egenandel er vanligvis 2500,- men kan variere etter hvilket forsikringsselskap man har. 

Gjelder det varebil på firmabiler må bileier betale mva på hele skadebeløpet.

Steinsprut

 

Steinsprut er irriterende, men det er ingen grunn til å fortvile. Som oftest kan skader fra steinsprut repareres uten å måtte skifte frontruta, og ruta får gjenoppbygd sin opprinnelige styrke. 


Det lønner seg å fikse skaden med en gang, ikke vent til ruten sprekker. Husk at en steinsprutskade er gratis å reparere så lenge du har kasko eller delkasko. 

 

Det er størrelse og plassering på steinspruten som er avgjørende for om det er snakk om en enkel reparasjon eller om frontruta eventuelt må byttes.

Kalibrering av frontrute

 

Mange nye biler har førerassistansesystemer, med kameraer og sensorer montert i frontruten. Etter et skifte av frontrute må disse systemene kalibreres for å fungere optimalt. Riis Bilglass har kompetansen, erfaringen og utstyret som trengs for å utføre dette arbeidet, og gjennomfører kalibrering i henhold til bilfabrikantenes spesifikasjoner og krav.


Det finnes to hovedtyper for kalibrering av frontrute, dynamisk og statisk kalibrering. Ved dynamisk kalibrering må bilen kjøres i ulike hastigheter og i ulike miljøer. De fleste biler skal ha statisk kalibrering og da står de foran en tavle. Vi utfører begge typer kalibrering av frontrute på din bil.